IBM Placement Papers 2016 Pdf Pattern Download for Freshers Online


IBM Placement Papers 2016:

Most of the candidates prefer jobs in International Business Machines Corporation (IBM) and for that they choose best coaching for best Preparation.
For those students here we are providing latest Solved Placement Papers for this American multinational technology and consulting corporation which is headquartered in Armonk, New York, United states.


Candidates can solve these papers and get an idea regarding this. At our website jobme.in, job searchers also get the tips to crack interview and group discussion. So to seize the chance, keep visiting our website. The section of Placement Papers is consider to be most important section especially for those students who are going to plan for getting this reputed job. Candidates who are going to participate in these competitive exams they are required to understand that what kind of questions are asked in paper.

For those students, here we are providing some important questions by which they can prepare well and get the job as per their requirement. So here you will find the solved placement for preparation. Placement paper for IBM is given here in the appropriate link.

IBM Placement Papers 2016:

Question 1) Which among the following is not the work of Kalidasa?
(A) Vikramorvashiyam
(B) Mudrarakshsa
(C) Kumarasambhava
(D) Raghuvamsa
Ans. B

Question 2) Find the smallest number which is a multiple of 25 and leaves a remainder 5 when divided by 8, 10, 12 and 16.
A)   625
B)   725
C)   125
D)   200
Ans. B

Question 3) In which category of winds does cyclone fall?
(A) Trade winds
(B) Periodic wind
(C) Local winds
(D) Variable winds
Ans. D

Question 4) Find the least number, which when divided by 42, 54, 66, 114 and 30 gives 29, 41, 53, 101 and 17 as remainder, respectively.
A)   310907
B)   294998
C)   394997
D)   293898
Ans.C

Question 5) 'Knot' is used for measuring:
(A) Speed of ship
(B) Speed of plain
(C) Speed of light
(D) Wave length
Ans. A

Question 6) The drink rate from a certain company has ups and downs every year. The rate of 1/2 litre drink increases for two consecutive years consistently by 30% and in the third year decreases by 20%. The same effect repeats for every three years. If we start counting from the year 2008 then what will be the effect on the rate of the drink in 2012?

A)   Increases by 75.76%
B)   Decreases by 70.08% increase  
C)   Increases by 68.69%
D)   Decreases by 52.52%

Ans. A

Question 7) Leading producer of Motor bikes in the world:
(A) India
(B) China
(C) Japan
(D) Korea

Ans. C

Question 8) The cost of two varieties of paint is Rs.3969 per 2 kg and Rs.1369 per 2 kg respectively. After how many years will the value of both paint be the same, if variety1 appreciates at 26% per annum and variety2 depreciates at 26% per annum?
A)   3   
B)   4   
C)   1   
D)   2

Ans. D

Question 9) Name the country, other than India celebrates Independence Day on 15th August:
(A) Pakistan
(B) Burma
(C) South Korea
(D) Nepal

Question 10) Who addresses the first Parliament meeting after election?(A) Speaker
(B) President
(C) Prime Minister
(D) Vice- president
Ans. C

Question 11) M.F. Hussain is a famous:
(A) Dancer
(B) Painter
(C) Singer
(D) Writer
Ans. B

Question 12) If pq= 289 and p, q are integers then find the integer value of p/q.
A)   289
B)   1
C)   A & B
D)   None of These
Ans. C

Question 13) Of the three numbers X, Y and Z, X is thrice Y and Y is thrice Z. If the average of reciprocal of X, Y and Z is 13/405 then find the respective value of X, Y and Z.
A)   63,21,7
B)   117, 39, 13
C)   135, 45, 15
D)   153, 51, 17
Ans. C

Question 14) The French East India Company was formed in:
(A) 1600
(B) 1602
(C) 1660
(D) 1664
Ans. D

Question 15) The French Supremacy in India came to an end by the battle of:
(A) Kulachal
(B) Wandiwash
(C) Plassey
(D) Thalikkottai
Ans. B

Question 16) The University Grants Commission was set up in:
(A) 1953
(B) 1952
(C) 1950
(D) 1954
Ans. A

Question 17) If pq=28 where p and q are whole numbers then which of the following will be (p2 - q2)?
A)   32 
B)   83 
C)   783
D)   Cannot Be Determined
Ans. C

Question 18) Of the age of 4 friends A, B, C and D, the age of A is thrice the age of B, B's is 1/4 of C and C's is 7 times D. If the average age is 22.5, then the age of eldest among the four is:
A)   31.5        
B)   42 
C)   29.8        
D)   38
Ans. B



सरकारी नौकरियों के ताज़ा अपडेट फेसबुक पर पाने के लिए नीचे दिए पेज को लाइक करें
अगर आपको पसंद है Please Like करे !

0 comments:

Post a Comment